Actie! Nieuwe tarieven rijopleidingenPrijzen

Voordelen van opleiding volgen bij Eros Rijopleidingen

  • Sneller (en dus goedkoper) je diploma in handen dan bij andere opleidingen!
  • Voor jezelf beginnen kan al binnen 3 tot 4 maanden (bij optimale inzet).
  • Zorgeloos studeren; wij zorgen overal voor.
  • Slimme lesmethode, volledig op het IBKI-examen gericht.
  • Persoonlijke aanpak, afgestemd op jouw wensen en leertempo.

Snel aan de slag

Eros Rijopleidingen is een gespecialiseerd opleidingsinstituut voor rij-instructeurs en taxichauffeurs. Je kunt hier al binnen drie tot vier maanden motor- en autorij-instructeur worden, terwijl dat bij andere opleidingen vaak een jaar duurt. Dat komt door onze slimme twee- tot driedaagse avondopleiding (die je dus naast je werk kunt volgen) en onze persoonlijke benadering. Wij stemmen de opleidingen helemaal af op jouw wensen en leertempo, waardoor je altijd goede resultaten behaalt. Onze ervaren docenten loodsen je snel en soepel door de leerstof.

Taxiopleiding

Wil je taxichauffeur worden? Dan ben je sinds 1 juli 2004 verplicht om een examen af te leggen. De basisopleiding taxichauffeur kent zowel een theorie- als een praktijkgedeelte Je wordt tijdens het examen getest op een professionele houding, goede stratenkennis en sociale vaardigheden. Wij helpen je bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en zorgen er voor dat jij de juiste voorbereiding krijgt om het examen te halen. Zodat je snel aan de slag kunt. Wil je meer informatie hierover, neem dan contact op met ons via 06-39817985

Rij-instructeur auto

Kijk je met plezier terug op je eigen rijlessen en zou je dat zelf ook wel willen doen? Logisch, het is een leuke baan met veel sociale contacten en natuurlijk veel rijplezier. Als je een rijbewijs hebt, goed met mensen kunt omgaan en het leuk vindt om de hele dag met verschillende mensen te werken, is deze opleiding een goede start van je carrière. Met het diploma dat je behaalt kun je zelf een rijschool beginnen. Je hebt dan veel vrijheid en je kunt je eigen werktijden bepalen. Je kunt met dit diploma natuurlijk ook aan de slag als instructeur bij een rijschool.

Opleidingsinformatie

Om rij-instructeur te kunnen worden, zul je een aantal belangrijke vaardigheden moeten ontwikkelen. De eerste fase van de opleiding word je getraind in verkeersdeelname. Je leert onder andere verantwoord rijden, verkeerswet en -regelkennis, veiligheid en natuurlijk verkeerstheorie. Uiteraard krijg je ook praktijklessen in de auto. In fase twee is er aandacht voor het leren lesgeven (didactiek). Je krijgt rijvaardigheidsdidactiek, leert om goede instructies te geven, mensen te coachen en de rijvorderingen te beoordelen. Ook leren wij je om te gaan met leerlingen met faalangst. Daarnaast leer je om je lessen te plannen en te organiseren, en leer je om eigen ondernemer te worden.

Wat houdt het examen in?

De examens voor autorij-instructeur worden afgenomen door IBKI (de door de minister van Verkeer en Waterstaat aangewezen onafhankelijke exameninstantie). Na de eerste fase van de opleiding krijg je een theoretische toets en rijproef met bijzondere verrichtingen. Je krijgt ook een examen 60 vragen op de computer. Na de tweede fase krijg je het instructie- en coachingexamen. Ook dit is een examen dat je op de computer moet doen. De derde fase is een stage van 40 uur, verdeeld over minimaal 5 uur meerijden (passief) en 35 uur zelf lesgeven (actief). Aansluitend doe je het praktijkexamen.

Wil je meer informatie hierover, neem dan contact op met 06-39817985.

Rijinstructeur motor

Dat is toch geweldig, als je van je hobby je werk kan maken? Als motorrij-instructeur zit je dagelijks op de motor en kun je je liefde voor motorrijden overbrengen op anderen. Het is een afwisselend beroep, waarin je veel sociale contacten hebt en je eigen werktijden kunt bepalen. Voor deze baan moet je wel een uitstekende voertuigbeheersing en een sterk ontwikkeld verkeersinzicht hebben.

Opleidingsinformatie

Voor de opleiding motorrij-instructeur (rijinstructeur aanvullend cat A) moet je in het bezit zijn van het autorij-instructiecertificaat en een rijbewijs cat. A en B. Dat betekent dat je de opleiding tot autorij-instructeur met goed gevolg moet hebben afgelegd. De opleiding bestaat uit fase 1, waarin verkeersinzicht, de wet- en regelgeving behandeld wordt en de verkeersdeelname (dus je eigen rijvaardigheid). Hierbij is er veel aandacht voor veiligheid, sociaal rijgedrag, doorstroming en milieu, omdat dit ook op het examen zeer belangrijk is. Je wordt vrijgesteld van fase 2 (didactische voorwaarden, lesvoorbereiding en uitvoering) omdat je deze al tijden de opleiding tot autorij-instructeur hebt behandeld. De laatste fase van de opleiding zal bestaan uit fase 3; het stage lopen bij een rijschool, dat kan bij Verkeersschool Eros. Hierbij loop je 20 uur stage, en wordt door een examinator één stagerijles beoordeeld. Dan word er gekeken of je goed instructie kunt geven, coachen en hoe je omgaat met de tijdsverdeling.

Wat houdt het examen in?

De examens voor motorrij-instructeur worden afgenomen door IBKI (de door de minister van Verkeer en Waterstaat aangewezen onafhankelijke exameninstituut). Na fase 1 krijg je een examen waarin jouw theoretische kennis van de rijnaak getoetst wordt door middel van een aantal meerkeuzevragen. Dan volgt een praktijkrit van 75 minuten waarin je rijvaardigheid geëxamineerd wordt. Wij leiden je op tot een gekwalificeerd instructeur die zijn passie goed kan overbrengen aan zijn cursisten. Wil je meer informatie hierover, neem dan contact op met 06-39817985